Armut: A, B, C vitaminleri içerir, kalsiyum, potasyum, sodyum, magnezyum ve demir gibi çeşitli mineraller içerir.
Elma: A, E, B6, C, K vitamin kaynağıdır, bunun yanında yüksek miktarda potasyum ve çeşitli mineraller içerir. Sindirim sistemine, cilt hastalıklarından kalp damar sağlığına kadar birçok organa faydası vardır.
Kırmızı Turp: Yüksek lif içeriğine sahiptir. Karaciğer ve mideyi temizlemeye yardım eder. Bu sebzede dikkat edilecek nokta ise gaz şikâyetine dikkat edilmelidir.
Ceviz: İçeriğini saymakla bitmez. Bu muazzam besin kolestrolü dengeler, beyin gelişimi için önemli bir besindir. Düzenli olarak tüketiminde LDL’nin (kötü kolesterol) düşmesine yardımcı ve HDL’yi ( iyi kolesterol ) arttırabilir.
Portakal: Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi olan portakal, C vitamini deposudur. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı korur. Vücuttaki zararlı maddeleri dışarı atılmasını sağlar.
Karnabahar: Önemli bir besin kaynağıdır. Kolin bakımından zengindir. Kolin birçok insanın yetersiz kaldığı temel bir besindir; bir bardak karnabahar 45 mg kolin içerir.
Pazı: Ispanağa benzer içerisinde A, C, K ve E vitamini bulundurur, folik asit bakımından zengindir. Kanser başta olmak üzere hemoroid gibi diğer hastalıklara karşı koruyucu özelliği vardır. Halsizlik ve bitkinliğe iyi gelir.